KEUNIKAN MAKANAN TRADISIONAL TERENGGANU

Kepelbagaian dan keunikan makanan tradisional Terengganu sememangnya telah tersohor di pelosok dunia. Bab kata orang tak sah kalau ke Terengganu kalau tak merasai makanan tradisionalnya. Antara yang selalu menjadi tarikan para pelancong adalah Nasi Dagang, Keropok Lekor, Pulut Lepa, Sata, Ketupat Sotong, Laksam, Akok, Dodol Daun Palas, Rojak Kateh, Puteri Mandi, Loklit dan banyak lagi.

Nasi Dagang

Keropok Lekor

Pulut Lepa

Sata

Ketupat Sotong

Ini adalah antara sebahagian makanan tradisional Terengganu yang sememangnya popular di negara kita. Jom pakat gi ke Terengganu. Jangan lepaskan peluang mencuba serta merasai keunikan dan kelazatan makanannya.

“Rugi kalau dok try……”

  del.icio.us this!

1 Response so far »

  1. 1

    Super-Moderator said,

    January 25, 2013 @ 2:43 pm

    Artikel ni tak boleh tenguk lama-lama, nanti cepat lapar 😀

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.